Back To Top

 • Voor Jong . . .

  De schuts is er ook voor de jeugd. Broederschap en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

 • . . . en oud

  Jan Geelen was met statiedag 2014 maar liefst 60 jaar lid! .

 • Oude en nieuwe tradities

  Hiernaast op weg naar de koningskroning, een nieuw traditie sinds enkele tientallen jaren.

 • Dames en meiden van harte welkom

  De tijden veranderen en de schuts verandert mee. Op onze eigen manier proberen we onze oude tradities levend te houden in de huidige tijdsgeest. Daar horen vrouwen bij het gilde bij. En natuurlijk volwaardig lid, vastgelegd in een nieuw unaniem goedgekeurd reglement.

 • Zin om te vendelen of trommen?

  Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te vendelen of te trommen? We hebben al een gezellige groep tamboertjes en vendeliers maar daar kunnen er meer bij! Heb je zin, laat je ouders dan contact met ons opnemen.

2013-04-23 Uitvaart Tiny Muskens

header-uitvaart

Drunen, 21 april 2013 

 

Beste Gildebroeders,Gildezusters,Gildevrienden

 

Hierbij rust op ons de droeve plicht u mede te delen dat onze schutsheer Mgr. Tiny Muskens, oud Bisschop van Breda, op 77 jarige leeftijd afgelopen woensdag 17 april 2013 is overleden.

Mgr. Muskens  was jarenlang Schutsheer van onze Schuts.

 

De uitvaart mis zal worden gehouden op Dinsdag 23 april om  11.00 uur in de Heilige Antonius kathedraal in Breda waarna onze Schutsheer  Muskens zal worden bijgezet in het familiegraf op het kerkhof van de parochiekerk van de Heilige Johannes Evangelist  te Elshout. Bij de H. Mis is de schuts niet uitgenodigd. Dit puur om praktische redenen. De kerk in Breda is veel te klein om iedereen te ontvangen.

Wij worden verwacht om onze schutsheer te ontvangen bij het kapelletje. Hiervandaan begeleiden wij hem naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof. Voor de kerk wordt de kist uit de auto gehaald en worden het gildevest en de kroon op de kist gelegd. Hierna brengen wij hem naar zijn laatste rustplaats, waar hij met gilde eer wordt begraven.

Graag iedereen aanwezig uiterlijk 14.45 uur bij ’t Rad.

 

Na de begrafenis is er een borrel in ’t Rad

 

Als er mensen zijn die afscheid willen nemen, dan is daar gelegenheid voor, na afspraak met broer Jan Muskens. Regel dat via de hoofdman a.u.b.

 

Gildebroeders, wij als Hoogwaardigheidsbekleders verwachten U zoveel mogelijk op deze viering.

 

Namens de Hoogwaardigheidsbekleders,

 

Deken Schrijver,

Ton Kolmans