Back To Top

 • Voor Jong . . .

  De schuts is er ook voor de jeugd. Broederschap en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

 • . . . en oud

  Jan Geelen was met statiedag 2014 maar liefst 60 jaar lid! .

 • Oude en nieuwe tradities

  Hiernaast op weg naar de koningskroning, een nieuw traditie sinds enkele tientallen jaren.

 • Dames en meiden van harte welkom

  De tijden veranderen en de schuts verandert mee. Op onze eigen manier proberen we onze oude tradities levend te houden in de huidige tijdsgeest. Daar horen vrouwen bij het gilde bij. En natuurlijk volwaardig lid, vastgelegd in een nieuw unaniem goedgekeurd reglement.

 • Zin om te vendelen of trommen?

  Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te vendelen of te trommen? We hebben al een gezellige groep tamboertjes en vendeliers maar daar kunnen er meer bij! Heb je zin, laat je ouders dan contact met ons opnemen.

2019-05-31 Onzen Dag

Op vrijdag 31 mei was het weer Onzen Dag. Het was een heerlijk warme meidag, zoals het gewoon hoort op Onzen Dag. 

Dit jaar was onze oud-Gildeheer Harold van Overbeek overgekomen uit Ommel om de mis voor te gaan. Tevens hadden we hoog bezoek van de

wereldlijke overheid, Burgemeester Willemijn van Heesch was ook aanwezig. Toen we Leon Klerks vroegen of hij zich over de burgemeester wilde ontfermen hoefde hij niet lang na te denken. Na de opening in de kerk vertrokken alle aanwezigen in processie naar het Kapelleke. Een processie is niet zomaar een optocht maar een liturgisch beeld van de weg die god's volk gaat. Ook dit jaar waren er weer veel pelgrims en het deed deugd om velen van hen ook te zien in de eucharistieviering na de processie. Het was een mooie viering, waar het grote aantal geestelijken echt cachet gaf aan de dienst maar waar men er toch voor heeft gezorgd om de dienst kort te houden. We kijken terug op een mooie authentieke afsluiting van de meimaand, volgend jaar weer.

onzendag1289

onzendag1299

onzendag1301

onzendag1339