Back To Top

 • Voor Jong . . .

  De schuts is er ook voor de jeugd. Broederschap en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

 • . . . en oud

  Jan Geelen was met statiedag 2014 maar liefst 60 jaar lid! .

 • Oude en nieuwe tradities

  Hiernaast op weg naar de koningskroning, een nieuw traditie sinds enkele tientallen jaren.

 • Dames en meiden van harte welkom

  De tijden veranderen en de schuts verandert mee. Op onze eigen manier proberen we onze oude tradities levend te houden in de huidige tijdsgeest. Daar horen vrouwen bij het gilde bij. En natuurlijk volwaardig lid, vastgelegd in een nieuw unaniem goedgekeurd reglement.

 • Zin om te vendelen of trommen?

  Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te vendelen of te trommen? We hebben al een gezellige groep tamboertjes en vendeliers maar daar kunnen er meer bij! Heb je zin, laat je ouders dan contact met ons opnemen.

2019-05-19 Processie Ommel

Op Zondag 19 mei waren we uitgenodigd bij onze oud-Gilde Heer Harold van Overbeek voor de processie in Ommel.

Hier gaan we iedere twee jaar naar toe en sinds vorig jaar is er in Ommel een en ander veranderd. De gildeprocessie welke op hemelvaart plaats vond en de grote processie op de 3e zondag van mei zijn sinds vorig jaar samengevoegd tot de grote gildeprocessie. Voor ons was het dus de eerste keer dat we met andere gilden de processie deden. De opkomst van ons gilde was matig, 24 gildebroeders en gildezusters maar we wisten daarmee toch veel complimenten van het publiek te ontvangen. Het was een heerlijke warme middag met dreigend zomeronweer in de lucht. Gelukkig bleef het droog. Na de processie waren we uitgenodigd voor een drankje en eten waar onze leden erg van hebben genoten. Over twee jaar kunnen de andere gilden niet ivm hun kringdag, pastoor Harold van Overbeek rekent weer op ons.

IMG 2464