Back To Top

 • Voor Jong . . .

  De schuts is er ook voor de jeugd. Broederschap en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

 • . . . en oud

  Jan Geelen was met statiedag 2014 maar liefst 60 jaar lid! .

 • Oude en nieuwe tradities

  Hiernaast op weg naar de koningskroning, een nieuw traditie sinds enkele tientallen jaren.

 • Dames en meiden van harte welkom

  De tijden veranderen en de schuts verandert mee. Op onze eigen manier proberen we onze oude tradities levend te houden in de huidige tijdsgeest. Daar horen vrouwen bij het gilde bij. En natuurlijk volwaardig lid, vastgelegd in een nieuw unaniem goedgekeurd reglement.

 • Zin om te vendelen of trommen?

  Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te vendelen of te trommen? We hebben al een gezellige groep tamboertjes en vendeliers maar daar kunnen er meer bij! Heb je zin, laat je ouders dan contact met ons opnemen.

2019-05-04 Dodenherdenking

Misschien was het de ijzige kou, of kwam het door de toespraken maar de dodenherdenking in Elshout kwam binnen. De Onze Lieve Vrouwe Schuts was met een grote delegatie aanwezig en door de kapitein werd de plechtigheid minitieus gedirigeerd. Wethouder van Bokhoven sprak namens de gemeente Heusden dat hier iedereen zijn dromen mag volgen zolang ze niet andermans nachtmerrie worden. De bevrijding 75 jaar geleden was zo'n nachtmerrie, de vrijheid werd zwaar verkregen. In een historisch verslag opgeschreven door Toon Groot en voorgelezen door Jan van Oijen kwam alles weer heel dichtbij. De plechtige begeleiding door de fanfare Eendracht Maakt Macht met een mooie uitvoering van de Last Post maakte iedereen sprakeloos.

 IMG 2367

IMG 2368