Back To Top

 • Voor Jong . . .

  De schuts is er ook voor de jeugd. Broederschap en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

 • . . . en oud

  Jan Geelen was met statiedag 2014 maar liefst 60 jaar lid! .

 • Oude en nieuwe tradities

  Hiernaast op weg naar de koningskroning, een nieuw traditie sinds enkele tientallen jaren.

 • Dames en meiden van harte welkom

  De tijden veranderen en de schuts verandert mee. Op onze eigen manier proberen we onze oude tradities levend te houden in de huidige tijdsgeest. Daar horen vrouwen bij het gilde bij. En natuurlijk volwaardig lid, vastgelegd in een nieuw unaniem goedgekeurd reglement.

 • Zin om te vendelen of trommen?

  Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te vendelen of te trommen? We hebben al een gezellige groep tamboertjes en vendeliers maar daar kunnen er meer bij! Heb je zin, laat je ouders dan contact met ons opnemen.

2018-05-12 Oprichting St Barbara en Onze Lieve Vrouwe Schuts Vlijmen

Op zaterdag 12 mei waren we uitgenodigd om de oprichting van het nieuwe gilde St Barbara en Onze Lieve Vrouwe Schuts Vlijmen te vieren.

Beide gilden waren te klein om zelfstandig door te gaan en hebben besloten om samen te gaan als 1 nieuw gilde. 

Het weer was schitterend, het beloofde een mooie dag te worden. De dag werd natuurlijk begonnen met een eucharistieviering in de grote kerk van Vlijmen. Het was een plechtige mis met mooie toespraken van de federatie voorzitter, de nieuwe Hoofdman Frans van Delft en anderen. 

Na de mis werd er op het plein voor de kerk de erewijn aangeboden voor alle aanwezigen. De interim burgemeester Dhr Augustijn deed een mooi woordje waarna onze hoofdman het woord kreeg. We waren namelijk niet met lege handen naar dit feestje gekomen. In een verpakking van de Gall en Gall, die velen op het verkeerde been had gezet, hadden we een beeldje van onze lieve vrouw gedaan. De hoofdman van het nieuwe gilde was zeer content met deze verrassing en beloofde een mooi plekje voor haar te vinden. 

In optocht zijn we daarna naar de moerputten gegaan. Ons gilde met de standaardruiter voorop. Frans van Delft had hier nog speciaal voor gebeld, of onze standaardruiter ook mee kwam dan kon deze voorop in de optocht. Uiteraard ging Jan Knippels mee als standaardruiter, hij had veel bekijks en eenmaal op het feestterrein bleek het paard een leuke attractie voor kinderen om even op te zitten. Het was een gezellig samenzijn, informeel, gemoedelijk. De koffie met broodjes smaakten uitstekend en waren net als al het drinken die middag gratis. Het was een zeer geslaagde start van het nieuwe gilde, laten we hopen dat het ze zo voor de wind zal blijven gaan.

IMG 0280

IMG 0281

IMG 0282